odigos_agoras_fititiko_spiti123

Οδηγός Αγοράς – Φοιτητικό Σπίτι. Εσείς τι χρειάζεστε για να το διαμορφώσετε;

Οι βάσεις έχουν ανακοινωθεί και σίγουρα πολλοί από εσάς θα πρέπει να αποχωριστείτε την οικογένειά σας ώστε να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε κάποιο άλλο μέρος. Μετά το τρέξιμο για τις εγγραφές στην νέα σχολή σας και αφού βρήκατε σπίτι τώρα θα πρέπει να το επιπλώσετε, να το διαμορφώσετε κατάλληλα  και να πάρετε τα απαραίτητα ώστε να μπορείτε να λειτουργήσετε στο χώρο σας με άνεση.

Ας δούμε μερικά πράγματα που σίγουρα θα χρειαστείτε!

Έπιπλα: Κάθε σπίτι για να είναι άνετο θα πρέπει να έχει και τα έπιπλά του. Το κάθε τι, που θα μπει στο χώρο σας, θα δώσει την άνεση και τη λειτουργικότητα που χρειάζεστε. Τη νέα σχολική χρονιά θα έχετε σίγουρα πολλά βιβλία και σημειώσεις που θα χρειαστεί να τα τακτοποιήσετε, αλλά και νέους φίλους που θα σας επισκεφτούν και θα πρέπει να τους δείξετε τη φιλοξενία σας.

Βιβλιοθήκη: Η επιλογή της θα πρέπει να συνδυάζει μεγάλες θέσεις αποθήκευσης αλλά και μικρό μέγεθος αξιοποιώντας στο μέγιστο την σωστή  τοποθέτησή της σε μικρούς χώρους. Ως φοιτητής κατά πάσα πιθανότητα ο χώρος που θα προσπαθήσετε να νοικιάσετε δεν θα είναι μεγαλύτερος από 40 -60τ.μ. και έτσι θα πρέπει να χωρέσει τα πάντα.

Γραφείο: Για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας θα χρειαστεί να έχετε και το προσωπικό σας γραφείο το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει τα απαραίτητα. Βιβλία, τετράδια και φωτοτυπίες θα είναι πολύ συχνά ακουμπισμένα επάνω του ενώ πιθανόν να κάνετε και ταυτόχρονα χρήση κάποιου υπολογιστή ή και εκτυπωτή τα οποία θα πρέπει να επεξεργαστούν και να τυπώσουν  τις εργασίες σας. Για τους μικρούς χώρους υπάρχουν σύνθετα συστήματα επίπλων τα οποία συνδυάζουν πολύ καλά την δυνατότητα βιβλιοθήκης και γραφείου.

Κρεβάτι: Μονό ή ημίδιπλο θα φροντίσει να σας ξεκουράσει. Δεν μπορεί να υπάρξει υπνοδωμάτιο χωρίς το δικό του κρεβάτι το οποίο θα πρέπει να συνοδεύετε και από το κατάλληλο στρώμα. Φυσικά κάθε κρεβάτι χρειάζεται να «ντυθεί» με τα απαραιτητα λευκά είδη όπως σεντόνια, μαξιλάρια και κουβέρτες μια που πλησιάζει και ο χειμώνας.

Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου σας μπορείτε να τον εμπλουτήσετε και με επιπλέον έπιπλα, όπως κάποια σύνθεση σαλονιού με καναπέ, πολυθρόνες κλπ για την ξεκούρασή σας. Ας μην παραλείψουμε την αγορά και κάποιου μικρού τραπεζιού κουζίνας και καρεκλών ώστε να απολαμβάνετε και τα γεύματά σας!

Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές

Όπως κάθε σπίτι θα πρέπει να έχτε και κάποιες απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τα τρόφιμά σας και τα μαγειρεύετε!

Ηλεκτρική Κουζίνα  – Φουρνάκι: Όσες φορές και να απολαύσετε το φαγητό του delivery κάποια στιγμή θα ζητήσετε απεγνωσμένα μια σπιτική συνταγή! Ας μην ξεχνάμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και το delivery σημαίνει περιττά έξοδα. Γνωρίζοντας ότι θα βρίσκεστε σε προσωρινή κατοικία η ιδανικότερη ηλεκτρική συσκευή για τα μαγειρέματά σας είναι ένα ηλεκτρικό φουρνάκι το οποίο θα συνδυάζει και 2 ή 3 εστίες ματιών για τα μαγειρευτά σας. Κάποιοι πιο απαιτητικοί ίσως ζητήσουν και κάποιο φούρνο μικροκυμάτων για το ακόμα πιο γρήγορο ζέσταμα ή ξεπάγωμα του φαγητού τους.

Ψυγείο: Ένα απλό μικρό ψυγείο θα καλύψει τις ανάγκες να διατηρήσετε τα ποτά σας δροσερά και τα τρόφιμά σας φρέσκα. Μια και μιλάμε για προσωρινή κατοικία (φοιτητη και καθηγητή θέλοντος όχι πάνω από 3 -4 χρόνια) Ένα απλο ψυγείο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες σας. Δεν θα χρειαστεί να μπείτε στη διαδικασία κάποιας ακριβής συσκευής κατηγορία  Α, Α+, Α+++ κλάσης ή No Frost καθώς συνήθως κοστίζουν πιο ακριβά αφού προορίζονται για πιο μόνιμες εγκαταστάσεις.

Πλυντήριο: Ένα πλυντήριο μέχρι 4 -5kg κιλά θα σας δώσει αυτό που χρειάζεστε στο κομμάτι της καθαριότητας των ρούχων.

Είδη Εστίασης: Μερικά Πιάτα, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια, κατσαρολάκια και ταψιά σίγουρα θα τα χρειαστείτε για της ώρες που από φοιτητές θα μεταμορφωθείτε σε Chef στην κουζίνα σας. Που αλλού φυσικά θα μαγειρέψετε και θα φάτε το φαγητό σας ή θα πιείτε το ρόφημα σας;

Άλλες οικιακές μικροσυσκευές: Ας μη ξεχνάμε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Πιθανόν κάποια καφετιέρα, τοστιέρα ή αποχυμωτής να σας φανούν αρκετά χρήσιμα εργαλεία!

Διασκέδαση και ..εργασία ή μήπως και τα δύο;

Ας μην κοροϊδευόμαστε! Δύο είναι οι βασικές συσκευές με τις οποίες περνάμε τις περισσότερες ώρες στο σπίτι. Η Τηλεόραση και ο Υπολογιστής είτε σταθερός είτε φορητός – Laptop!

Στην περίπτωση που αποφασίσετε να αγοράσετε έναν σταθερό υπολογιστή πιθανόν με τα χρήματα που θα διαθέσετε, να μπορέσετε να αποκτήσετε ένα αρκετά δυνατότερο μηχάνημα από ότι θα παίρνατε έναν φορητό υπολογιστή ίσης αξίας. Ο υπολογιστής σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει προδιαγραφές ώστε να καλύπτει την τοσο τη διασκέδασή σας όταν θα θελήσετε να δείτε κάποια ταινία ή να παίξετε κάποιο παιχνίδι (εάν παίζετε παιχνίδια), αλλά και να είναι και αρκετά γρήγορος όσο αφορά την απόκρισή του στις εφαρμογές που χρειάζεστε για την ολοκλήρωση των εργασιών σας. Όσο αφορά την επιλογή σταθερού ή φορητού θα πρέπει να συμπεριλάβετε και το κριτήριο του ότι σαν φοιτητές πιθανόν να χρειαστεί να ταξιδεύετε συχνά από και προς το σπίτι σας και πιθανόν στο ενδιάμεσο να πρέπει να ολοκληρώσετε και εργασίες μέσα σε πίεση χρόνου.

Φυσικά η χρήση ενός εκτυπωτή inkjet είναι απαραίτητη για την εκτύπωση των εργασιών σας. Είναι αρκετά οικονομικοί για μια μέση οικιακή χρήση.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να συνοδέψετε οποιοδήποτε από τα δύο είδη από ένα Monitor με ενσωματωμένο τηλεοπτικό δέκτη. Ας μη ξεχνάμε ότι η διαφορά πλέον ενός σύγχρονου monitor από μια τηλεόραση είναι το επιπλέον κύκλωμα τηλεοπτικού δέκτη που διαθέτει το TV Monitor. Μία τηλεόραση λοιπόν από 22 έως 24 ίντσες είναι ιδανική για ένα φοιτητικό σπίτι και θα μπορέσει να σας προσφέρει σαφώς ένα ιδανικό μέγεθος εικόνας ώστε να συνδέσετε τον υπολογιστή σας και να μπορεσετε να εργαστείτε με άνεση αλλά επίσης να απολαύσετε τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες ευχάριστα.

Κάπως έτσι κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς όλα αυτά που θα χρειαστείτε για να αρχίσετε χωρίς άγχος την καινούργια σας φοιτητική ζωή! Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τις αγορές σας.

Καλή σχολική – φοιτητική χρονιά λοιπόν!