Δείτε στο κατάστημα


Ένα από τα κρασιά του Κατώγι που παράγονται σε ελάχιστες φιάλες κάθε χρόνο και η κατανάλωση μιας από αυτές είναι σπάνια εμπειρία. Κλασική ερυθρή οινοποίηση, με διάρκεια εκχύλισης 20-25 μέρες. Η ωρίμανση - παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, και παραμένει 6 μήνες στις φιάλες.Βαθύ κόκκινο χρώμα με κεραμιδί ανταύγειες. Ελαφρύ άρωμα δρυός αρμονικά δεμένο με το άρωμα της ποικιλίας και το χαρακτηριστικό άρωμα της αναγωγικής παλαίωσης.Συνοδεύει εξαιρετικά τα κρέατα σχάρας και το κοκκινιστό μοσχάρι.Η οινοποίηση είναι κλασική ερυθρή οινοποίηση, με διάρκεια εκχύλισης 20-25 μέρες. Η ωρίμανση - παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, και παραμένει 6 μήνες στις φιάλες.Η ιστορία της εταιρίας Κατώγι Αβέρωφ ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ φυτεύει, τα πρώτα στην Ελλάδα, κλήματα της ποικιλίας Cabernet Sauvignon στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου και εμφιαλώνει στο κατώγι του σπιτιού του στο Μέτσοβο το κρασί που παίρνει το όνομα Κατώγι Αβέρωφ."Κλήματα από τη Γαλλία σε χώμα ελληνικό ορεινό..", έγραφε η ετικέτα του πρώτου εκείνου κρασιού που ο ίδιος είχε σχεδιάσει με μεράκι. Όμως το εγχείρημα ήταν περισσότερο από ένα απλό μεράκι. Ενταγμένο σε μια ευρύτερη προσπάθεια, με ένα τεράστιο ήδη έργο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, η οινοπαραγωγική δραστηριότητα του Αβέρωφ, γεννιέται από το όραμα της αναμπέλωσης των εγκαταλειμμένων πλαγιών της Πίνδου και της αναβίωσης της παλιάς αμπελουργικής παράδοσης που ανθούσε στην περιοχή τον 18ο και 19ο αιώνα.Έχοντας στη διάθεσή της περισσότερα από 1100 στρέμματα ιδιόκτητων, ενοικιαζόμενων και συνεργαζόμενων αμπελώνων στο Μέτσοβο, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Αττική, και με οινοποιεία στο Μέτσοβο, στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα, η Κατώγι & Στροφιλιά Α.Ε. συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρείες.Βαθύ κόκκινο χρώμα με κεραμιδί ανταύγειες. Ελαφρύ άρωμα δρυός αρμονικά δεμένο με το άρωμα της ποικιλίας και το χαρακτηριστικό άρωμα της αναγωγικής παλαίωσης.Merlot, Cabernet SauvignonΠροστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΜέτσοβοΕξαιρετικά τα κρέατα σχάρας και το κοκκινιστό μοσχάρι18°C750 mlΚατώγι ΣτροφιλιάΜέτσοβο ΗπείρουΕξήντα στρέμματα στο Μέτσοβο, με στρεμματική απόδοση, 600-700 κιλά. Ορεινό Μετσόβου, επικλινές, σε υψόμετρο που φτάνει τα 900-1000 μέτρα, από αποσαθρωμένους σχίστες. Δυσπρόσιτο στην μηχανική εξυπηρέτηση.Μικροκλίμα: Ορεσίβιο Μετσόβου. Δυνατές βροχές και χιονοπτώσεις τον χειμώνα, ελλειμματική υγρασία και ήπιες δροσερές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.Κλασική ερυθρή οινοποίηση, με διάρκεια εκχύλισης 20-25 μέρες. Η ωρίμανση - παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, και παραμένει 6 μήνες στις φιάλες.
 
Όλες οι προσφορές...
24home : Προσφορές με 1+1 δώρο σε διάφορα είδη σπιτιού έως 11/12/2016.
Εκπτωτικός κωδικός: Εμφάνιση κωδικού

Miniinthebox : Εκπτωτικός κωδικός που προσφέρει έκπτωση 9,98€ για αγορές από 98€ και άνω σε είδη σπιτιού και είδη τεχνολογίας και αξεσουάρ.
Εκπτωτικός κωδικός: Εμφάνιση κωδικού

Καλως ήλθατε

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Facebook, Google, Twitter, Yahoo Social

Αποκτήστε επιπλέον προνόμια

Με την εγγραφή σας αποκτάτε πρόσβαση σε επιπλέον δυνατότητες και με κάθε αγορά
κερδίζετε πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε δώρα ή μελλοντικές αγορές!

Ευχαριστούμε

Σας ευχόμαστε καλές αγορές και πωλήσεις!

Είσοδος


Ξέχασα τον κωδικό μου!

Εγγραφή