φωνητική αναζήτηση

Δείτε στο κατάστημα

10,21
   

Το κόκκινο του καλοκαιριού παράγεται κάθε χρόνο από διαφορετικές ποικιλίες. Πρόκειται για ένα ξηρό ροζέ που ισορροπεί με επιδεξιότητα ανάμεσα στη γλυκύτητα του αλκοόλ και την οξύτητα του σταφυλιού.Φρέσκο ροζέ οινοποιημένο με τη μέθοδο της αφαίμαξης.Το χρώμα του βαθύ πορτοκαλί και λαμπερές κόκκινες ανταύγειες. Μυρίζει όπως το γλυκό του κουταλιού κερασάκι, φράουλα, και άλλα καλοκαιρινά φρούτα. Στο στόμα φρέσκo και δροσερό. Η γεμάτη ισορροπημένη γεύση συνοδεύεται από συμπυκνωμένα αρώματα καλοκαιρινών φρούτων. Μακριά φρουτώδης επίγευση.Οι "Κίκονες" είναι το πρώτο οινοποιείο που ιδρύθηκε στην περιοχή της Κομοτηνής (Θράκη) και παράγει αποκλειστικά εμφιαλωμένο κρασί από αμπελώνες που βρίσκονται στην αρχαιότερη αμπελουργική ζώνη της Ευρώπης, την Μαρώνεια.Το όνομα "Κίκονες" προέρχεται από τον ομώνυμο αρχαίο θρακικό λαό που παρήγαγε ξακουστό κρασί κατά την αρχαιότητα και αναφέρονται από τον Όμηρο και στα δύο έπη του.Το χρώμα του βαθύ πορτοκαλί και λαμπερές κόκκινες ανταύγειες. Μυρίζει όπως το γλυκό του κουταλιού κερασάκι, φράουλα, και άλλα καλοκαιρινά φρούτα. Στο στόμα φρέσκo και δροσερό. Η γεμάτη ισορροπημένη γεύση συνοδεύεται από συμπυκνωμένα αρώματα καλοκαιρινών φρούτων. Μακριά φρουτώδης επίγευση.Λημνιό 40%, Sangiovese 40%, Syrah 10%, Cabernet Sauvignon 10%ΞηρόΑπολαύστε το στους 8-10°C750 mlΚίκονεςΟι αμπελώνες των "Κικόνων" είναι όλοι ιδιόκτητοι βρίσκονται στην περιοχή της Μαρώνειας και εκτείνον ται συνολικά σε 10 ha. Από αυτούς τα 7,7 ha είναι παραγωγικά και τα υπόλοιπα είναι νέες φυτεύσεις. Είναι φυτεμένες οι ελληνικές ποικιλίες Λημνιό (Κόκκινη) και Μαλαγουζιά (Λευκή), αλλά και οι Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese και Chardonnay.Φιλοσοφία της οινοποιού είναι ο συνδυασμός των καλύτερων τεχνικών όσον αφορά στο αμπέλι και στην οινοποίηση, τεχνικές που η ίδια έμαθε και εφάρμοσε κατά τη διάρκεια των σπουδών και της εργασίας της στη Γαλλία (Μπορντώ, Βουργουνδία) και στην Αυστραλία, προσαρμοσμένων στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σταφυλιών της περιοχής της Μαρώνειας. Η τεχνογνωσία ως προς την υγιεινή και την τεχνολογία είναι υιοθετημένη από το Bordeaux, ως προς την οινοποίηση από τη Βουργουνδία και ως προς την διαμόρφωση του αμπελώνα από την Αυστραλία. "Στόχος μας είναι με τις λιγότερες δυνατές τεχνολογικές παρεμβάσεις να παραχθεί το καλύτερο δυνατό κρασί για την εκάστοτε χρονιά. Δεν χρησιμοποιείται άλλο χημικό εκτός από το απαραίτητο θειώδες, γεγονός που επιτυγχάνεται με την αυστηρή διαλογή των σταφυλιών στο αμπέλι και στο οινοποιείο σε ταινία διαλογής (δέκα άτομα προσωπικό διαλογής) κατά την ημέρα συγκομιδής των σταφυλιών. Έτσι ξεκινάμε από την αρχή να κάνουμε κρασί με πεντακάθαρη πρώτη ύλη." Λευκή οινοποίηση Οι λευκές ποικιλίες οινοποιούνται με την κλασική μέθοδο οινοποίησης. Μετά από την διαλογή, τα λευκά τσαμπιά ολόκληρα, πιέζονται στο ειδικό πνευματικό πιεστήριο χωρητικότητας 2,2 τόνων. Χρησιμοποιούνται μόνο ανοξείδωτες δεξαμενές μικρού όγκου , ενώ η ζύμωση είναι θερμοκρασιακά ελεγχόμενη, ώστε να αναδειχθούν στο μέγιστο τα αρωματικά χαρακτηριστικά. Στο Chardonnay , ένα μέρος περνάει στο βαρέλι για επτά μήνες. Στα λευκά πραγματοποιείται ανάδευση των οινολασπών με το χέρι στο βαρέλι, αλλά και στη δεξαμενή, για περισσότερη διάρκεια ζωής στη φιάλη. Μετά το πέρας της ζύμωσης, πραγματοποιούνται οι διαδικασίες πρωτεϊνικής και τρυγικής σταθεροποίησης μακριά χρονικά η μια από την άλλη, με σεβασμό στο χρόνο του κρασιού. Για την εμφιάλωση των λευκών κρασιών χρησιμοποιείται μόνο φυσικός φελλός.
Σχετικές αναζητήσεις: 

ΚΡΑΣΙ

,   

ΚΙΚΟΝΕΣ

,  
 

Καλως ήλθατε

Αποκτήστε επιπλέον προνόμια

Με την εγγραφή σας αποκτάτε πρόσβαση σε επιπλέον δυνατότητες και με κάθε αγορά
κερδίζετε πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε δώρα ή μελλοντικές αγορές!

Ευχαριστούμε

Σας ευχόμαστε καλές αγορές και πωλήσεις!

Είσοδος


Ξέχασα τον κωδικό μου!

Εγγραφή