Δείτε επίσης  Προσφορες από deal sites | Αεροπορικά εισιτήρια | Ξενοδοχεία

Δείτε στο κατάστημα

18,85
   

Η σειρά Rossiu di Munte είναι τα «κρασιά του βουνού», από τους πιο ορεινούς αμπελώνες του Κτήματος. To Γινιέτς είναι ένα ιστορικό κρασί, αφού είναι το πρώτο αμπέλι που φυτεύτηκε στο Μέτσοβο. Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση για 22 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20ºC και 25ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες τουλάχιστον. Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες βαρελιού. Στο στόμα είναι γεμάτο με πολλές και πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση. Συνοδεύει ιδανικά κυρίως κρέατα. Ταιριάζει ιδιαίτερα με μοσχάρι, ψητό ή μαγειρευτό με πλούσιες σάλτσες.Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες βαρελιού.Στο στόμα είναι γεμάτο με πολλές και πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.Cabernet SauvignonΟίνος Ερυθρός , ΞηρόςΠροστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μέτσοβο13.5%Kυρίως κρέατα. Ταιριάζει ιδιαίτερα με μοσχάρι, ψητό ή μαγειρευτό με πλούσιες σάλτσες.750mlΟινοποιείο Κατώγι ΑβέρωφΜέτσοβο , ΉπειροςΟι αμπελώνες στο Γινιέτς είναι οι πιο ορεινοί αμπελώνες της Ελλάδας και βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές της Πίνδου, εκεί που οι εποχές του χρόνου ακολουθούν ένα δικό τους ρυθμό και τα κλήματα αργούν να ωριμάσουν. Στο Γινιέτς, που στη βλάχικη τοπική διάλεκτο σημαίνει αμπελότοπος, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Pinot Noir και Traminer. Ο τρύγος γίνεται συνήθως κατά τις αρχές ή τα μέσα Οκτώβρη, λες και ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού, κρατά για το τέλος αυτούς τους ορεινούς αμπελώνες της Ηπείρου.Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση για 22 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 20ºC και 25ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Alliers Chauffe Legere - Chauffe Moyen) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες τουλάχιστον.Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di Munte Γινιέτς
Σχετικές αναζητήσεις

Κρασιά

,  

Τρόφιμα - Ποτά

,  

Super Market

 

ΚΡΑΣΙ

,   

ROSSIU

,   

MUNTE

,   

ΓΙΝΙΕΤΣ

,   

ΕΡΥΘΡΟ

,   

750ML

,   

ROSSIU ΓΙΝΙΕΤΣ ΕΡΥΘΡΟ

,  
 

Καλως ήλθατε

Αποκτήστε επιπλέον προνόμια

Με την εγγραφή σας αποκτάτε πρόσβαση σε επιπλέον δυνατότητες και με κάθε αγορά
κερδίζετε πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε δώρα ή μελλοντικές αγορές!

Ευχαριστούμε

Σας ευχόμαστε καλές αγορές και πωλήσεις!

Είσοδος


Ξέχασα τον κωδικό μου!

Εγγραφή