Δείτε επίσης  Προσφορες από deal sites | Αεροπορικά εισιτήρια | Ξενοδοχεία
       
φωνητική αναζήτηση Αναζήτηση με εικόνα


Δείτε στο κατάστημα

ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Τιμή: 10,64
   
ΤΕΣΗ ΑΞΙΩΤΗ ΣΑΛΗ

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ

Η διάσωση και αξιοποίηση των μουσειακών συλλογών αποτελεί ένα πολυσύνθετο έργο. Τηρούμε σωστά μια μουσειακή συλλογή, όταν τηρούμε επιμελώς την αποθήκη της, όταν την τεκμηριώνουμε και τηρούμε συστηματικά τα αρχεία της, και, γενικώς, όταν τηρούμε όλους τους όρους προστασίας και ασφάλειας των αντικειμένων που την αποτελούν. Οι όροι αυτοί δεν πρέπει απαρεγκλίτως να τηρούνται και στην περίπτωση της έκθεσης ή της καθ οιονδήποτε τρόπο διαχείρισης και προβολής τους.

Η εν γένει προστασία των αντικειμένων αυτών αποτελεί βασική και διαρκή μέριμνα της σωστής μουσειακής πολιτικής. Η άρτια τεκμηρίωσή τους, η αποθησαύριση όλων των πληροφοριών που μας προσπορίζει η έρευνα αποτελεί τη θεμελιώδη μουσειακή λειτουργία του λεγόμενου «αφανούς» τομέα των μουσείων. Παράλληλα, το είδος και, κυρίως, το επίπεδο της αποθήκευσης και της προληπτικής συντήρησης που παρέχονται σε ένα μουσειακό αντικείμενο είναι εκείνα που προδιαγράφουν και τη μελλοντική διάρκεια ζωής του.

Τέλος, ουσιαστική προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα και τον γενικότερο συτονισμό του μουσειακού έργου αποτελεί η τήρηση των βασικών αρχών, των οδηγιών και των προδιαγραφών που έχουν θεσπίσει οι διεθνείς οργανισμοί, οι οποίοι επαγρυπνούν για τη διάσωση και αξιοποίηση της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.
Παρακαλώ περιμένετε... Ελέγχουμε για νέες κριτικές και αξιολογήσεις για το προϊόν...

Καλως ήλθατε

Αποκτήστε επιπλέον προνόμια

Με την εγγραφή σας αποκτάτε πρόσβαση σε επιπλέον δυνατότητες και με κάθε αγορά
κερδίζετε πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε δώρα ή μελλοντικές αγορές!

Ευχαριστούμε

Σας ευχόμαστε καλές αγορές και πωλήσεις!

Είσοδος


Ξέχασα τον κωδικό μου!

Εγγραφή