Δείτε επίσης  Προσφορες από deal sites | Αεροπορικά εισιτήρια | Ξενοδοχεία
       
φωνητική αναζήτηση Αναζήτηση με εικόνα

Δείτε στο κατάστημα

ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Τιμή: 11,50
   
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΟ-ΔΙΑΣΥΝΔΕΤΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ-ΨΥΧΟΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

Στόχος του βιβλίου είναι να αναδείξει τη σχέση του ψυχισμού με τις σωματικές παθήσεις, τομέας στον οποίο στην Ελλάδα βρισκόμαστε πολύ πίσω αναφορικά με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι υπάρχει μια στενή σχέση ανάμεσα στις ψυχικές συγκρούσεις και την εκδήλωση μιας σωματικής νόσου. Τα γνωμικά και οι παραδοσιακές φράσεις, που περνούν από γενιά σε γενιά, το επαληθεύουν. Πέρα όμως από το συμβολικό πεδίο, στην καθημερινή πρακτική, το stress, το άγχος, μια καταθλιπτική κατάσταση, μια αποθάρρυνση που οφείλεται σε μια ενδοψυχική σύγκρουση, μειώνουν, κατά ένα σημαντικό ποσοστό, την άμυνα του οργανισμού.

Στις τρεις θεματικές ενότητες του βιβλίου περιλαμβάνονται συνολικά 13 άρθρα τα οποία υπογράφονται από σημαντικούς στο χώρο τους επιστήμονες. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου γίνεται αναφορά στα βασικά στοιχεία της ψυχοσωματικής και στη σημασία της διασυνδετικής ψυχιατρικής. Στο δεύτερο μέρος, μέσα από κλινικά παραδείγματα, καταδεικνύεται η σχέση του ψυχισμού με την σωματική υγεία. Το τρίτο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στη ψυχοθεραπευτική διαδικασία με ογκολογικούς ασθενείς και στο οικογενειακό και θεραπευτικό τους περιβάλλον. Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί, ότι στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνεται ένα ιδιαίτερα βοηθητικό ευρετήριο ψυχαναλυτικών όρων που έχουν χρησιμοποιηθεί στα κείμενα.

Η νέα έκδοση απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, αλλά και σ' ένα ευρύτερο κοινό, γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει στο άρθρο του ο Καθηγητής κ. Π. Σακελλαρόπουλος: «Η σημασία της ψυχολογικής παραμέτρου στην εγκατάσταση της νόσου αλλά και στη δυνατότητα ψυχοθεραπευτικής βοήθειας, δεν πρέπει να αμφισβητείται. Η ψυχοσωματική αλληλεπίδραση άλλωστε, είναι πανάρχαια διαπίστωση του ανθρώπου: η ψυχή, το ψυχικό τραύμα, μπορεί να βλάψει το σώμα και η βλάβη του σώματος επηρεάζει σοβαρά τον ψυχισμό».
Παρακαλώ περιμένετε... Ελέγχουμε για νέες κριτικές και αξιολογήσεις για το προϊόν...

Public-Tech : Online προσφορές σε χιλιάδες βιβλία και κόμιξ με εκπτώσεις έως και 70%!!! Βρες τ...
Εκπτωτικός κωδικός: Εμφάνιση

Καλως ήλθατε

Αποκτήστε επιπλέον προνόμια

Με την εγγραφή σας αποκτάτε πρόσβαση σε επιπλέον δυνατότητες και με κάθε αγορά
κερδίζετε πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε δώρα ή μελλοντικές αγορές!

Ευχαριστούμε

Σας ευχόμαστε καλές αγορές και πωλήσεις!

Είσοδος


Ξέχασα τον κωδικό μου!

Εγγραφή