Δείτε επίσης  Προσφορες από deal sites | Αεροπορικά εισιτήρια | Ξενοδοχεία
       
φωνητική αναζήτηση Αναζήτηση με εικόνα

Δείτε στο κατάστημα

ΠΡΟΛΗΨΗ

Τιμή: 19,80
   
ΒΕΛΟΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Το πόνημα αυτό πραγματεύεται το γνωστικό αντικείμενο της πρόληψης των βλαπτικών επιδράσεων, που ασκούν στην υγεία μας περιβαλλοντικοί παράγοντες και επιβλαβείς συμπεριφορές. Αναδεικνύει την αξία της πρόληψης για τη δημόσια υγεία, υπό την προϋπόθεση ότι οι όποιες αποφάσεις υφίστανται τη βάσανο της επιστημονικής αξιολόγησης και στοιχειοθετούνται με κριτήρια κόστους ωφέλειας.

Σήμερα, που η πρόσβαση στην πληροφορία είναι ευκολότερη από ποτέ, τα θέματα δημόσιας υγείας με συμβουλές πρόληψης στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Ο αναγνώστης ωστόσο, αδυνατεί να διακρίνει ανάμεσα σε πληροφορίες χωρίς επιστημονική βάση, πορίσματα επιστημονικών μελετών που στερούνται ακόμη επαρκούς τεκμηρίωσης και σε όσα συνθέτουν την εκάστοτε παραδοχή της επιστημονικής κοινότητας.

Μετά από 17 ακαδημαϊκά έτη διδασκαλίας του μαθήματος της πρόληψης, έκρινα εαυτόν ικανό να παραδώσει στους επαγγελματίες υγείας και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό ένα περιεκτικό βιβλίο, που περιλαμβάνει την επικαιροποιημένη επιστημονική γνώση και τις τεκμηριωμένες πρακτικές για τις διάφορες πτυχές της πρόληψης στα πλαίσια της δημόσιας υγείας.

Το βιβλίο, στο γενικό μέρος επιδιώκει την εξοικείωση του αναγνώστη με τη μεθοδολογία αξιολόγησης και ένταξης της πρόληψης στη δημόσια υγεία. Αποτελεί μια προσπάθεια περάσματος από την ατομική προσέγγιση που καλλιεργούν οι κλασσικές κλινικές ιατρικές και νοσηλευτικές σπουδές, στη συλλογική, δηλαδή κοινωνική αντίληψη, που απαιτεί η δημόσια υγεία.

Στο ειδικό μέρος αναπτύσσονται θέματα που συμβάλλουν στη νοσηρότητα και θνησιμότητα του πληθυσμού, όπως η πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, των κακοηθών νεοπλασμάτων, των λοιμωδών νοσημάτων, των ατυχημάτων. Αναπτύσσονται θέματα περιβαλλοντικής υγείας, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η διάθεση απορριμμάτων και λυμάτων, η υγιεινή του νερού και τέλος θέματα προαγωγής υγείας με έμφαση στη διατροφή και στη διακοπή του καπνίσματος.

Οι περιεχόμενες πληροφορίες, που είναι καταστάλαγμα της κρατούσας επιστημονικής σήμερα άποψης, παρέχονται με συνοπτικό, αλλά επαρκώς επεξηγηματικό τρόπο, δίνοντας στον αναγνώστη το κίνητρο και τη δυνατότητα περαιτέρω εμβάθυνσης.
Παρακαλώ περιμένετε... Ελέγχουμε για νέες κριτικές και αξιολογήσεις για το προϊόν...
Σχετικές αναζητήσεις

Ιατρικά βιβλία

,  

Βιβλία - Περιοδικά

 

ΠΡΟΛΗΨΗ

,  

Άλλοι χρήστες είδαν επίσης

Καλως ήλθατε

Αποκτήστε επιπλέον προνόμια

Με την εγγραφή σας αποκτάτε πρόσβαση σε επιπλέον δυνατότητες και με κάθε αγορά
κερδίζετε πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε δώρα ή μελλοντικές αγορές!

Ευχαριστούμε

Σας ευχόμαστε καλές αγορές και πωλήσεις!

Είσοδος


Ξέχασα τον κωδικό μου!

Εγγραφή