φωνητική αναζήτηση
Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, έχει καταργηθεί ή δεν έχει ενημερωθεί η διαθεσιμότητα

17,34

Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, έχει καταργηθεί ή δεν έχει ενημερωθεί η διαθεσιμότητα
Δείτε το ίδιο ή παρόμοια προϊόντα σε άλλα καταστήματα.

Η σειρά Rossiu di Munte είναι τα «κρασιά του βουνού», από τους πιο ορεινούς αμπελώνες του Κτήματος. Εδώ έχουμε μια πρωτοποριακή, σε παγκόσμιο επίπεδο, συν-οινοποίηση του ερυθρού Syrah με το λευκό Traminer. Εκραγισμός - έκθλιψη και συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών για 15 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 18ºC και 22ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων, όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 4 μήνες. Βαθύχρωμο με μπλε ανταύγειες. Αρωματικά διακρίνουμε τόσο τον φρουτώδη χαρακτήρα του Syrah όσο και τα αρώματα λουλουδιών του Traminer. Το βαρέλι είναι διακριτικό. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή του, την ισορροπία του και την μακράς διάρκειας επίγευση. Γεύσεις που αναζητούν ένα κόκκινο κρασί με κομψό και εκφραστικό αρωματικό χαρακτήρα. Πικάντικα κρέατα, αλλαντικά, κυνήγι.Βαθύχρωμο με μπλε ανταύγειες. Αρωματικάδιακρίνουμε τόσο τον φρουτώδη χαρακτήρατου Syrah όσο και τα αρώματα λουλουδιώντου Traminer. Το βαρέλι είναι διακριτικό.Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή του, τηνισορροπία του και την μακράς διάρκειαςεπίγευση.Syrah , TraminerΟίνος Ερυθρός , ΞηρόςΕπιτραπέζιος Οίνος13.5%Γεύσεις που αναζητούν ένακόκκινο κρασί με κομψό καιεκφραστικό αρωματικόχαρακτήρα. Πικάντικα κρέατα,αλλαντικά, κυνήγι.750mlΟινοποιείο Κατώγι ΑβέρωφΜέτσοβο , ΉπειροςΟι αμπελώνες στο Γινιέτς είναι οι πιο ορεινοί αμπελώνες της Ελλάδας και βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές της Πίνδου, εκεί που οι εποχές του χρόνου ακολουθούν ένα δικό τους ρυθμό και τα κλήματα αργούν να ωριμάσουν. Στο Γινιέτς, που στη βλάχικη τοπική διάλεκτο σημαίνει αμπελότοπος, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Pinot Noir και Traminer. Ο τρύγος γίνεται συνήθως κατά τις αρχές ή τα μέσα Οκτώβρη, λες και ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού, κρατά για το τέλος αυτούς τους ορεινούς αμπελώνες της Ηπείρου.Συνοινοποίηση των 2 ποικιλιών για 15 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 18ºC και 22ºC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων, όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 Battonage την εβδομάδα. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 4 μήνες.Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di Munte Syrah-Traminer
Σχετικές αναζητήσεις

Κρασιά

,  

Τρόφιμα - Ποτά

,  

Super Market

 

ΚΡΑΣΙ

,   

ROSSIU

,   

MUNTE

,   

SYRAH

,   

TRAMINER

,   

ΕΡΥΘΡΟ

,   

750ML

,   

ROSSIU TRAMINER ΕΡΥΘΡΟ

,  
 
MagicStore : Εκπτωτικός κωδικός που προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 10€ σε διάφορα είδη για το σπίτι και όχι μόνο!!!
Εκπτωτικός κωδικός: Εμφάνιση

Καλως ήλθατε

Αποκτήστε επιπλέον προνόμια

Με την εγγραφή σας αποκτάτε πρόσβαση σε επιπλέον δυνατότητες και με κάθε αγορά
κερδίζετε πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε δώρα ή μελλοντικές αγορές!

Ευχαριστούμε

Σας ευχόμαστε καλές αγορές και πωλήσεις!

Είσοδος


Ξέχασα τον κωδικό μου!

Εγγραφή