Δείτε επίσης  Προσφορες από deal sites | Αεροπορικά εισιτήρια | Ξενοδοχεία
       
φωνητική αναζήτηση
Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, έχει καταργηθεί ή δεν έχει ενημερωθεί η διαθεσιμότητα

95,10

Το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, έχει καταργηθεί ή δεν έχει ενημερωθεί η διαθεσιμότητα
Δείτε το ίδιο ή παρόμοια προϊόντα σε άλλα καταστήματα.

Το κτήμα του Chateau de Fargues είναι μοναδικό παράδειγμα αφού για περισσότερο από μισή χιλιετία ανήκει στην ίδια οικογένεια! Στρατηγικής σημασίας ο πύργος με ζωή άνω των δύο αιώνων, αφού μπορεί κάποιος να δει τον πύργο του Μπορντώ στα 42 χιλ, τους λόφους La Reole και την περιοχή Garonne από το Langon στο Portets. Εξαιρετικά κρασιά με το πρώτο vintage του πύργου να έχει παραχθεί το 1943. Στην ετικέτα υπάρχει μία χρυσαφί κορώνα, σύμβολο του μεγαλοπρεπούς sauternes που παράγει!80% semillon, 20% sauvignon blancΓλυκός14%Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, στρείδια, οστρακοειδή. Foie gras, κοτόπουλο, χοιρινό ή και μοσχάρι. Τυριά, ειδικά ροκφόρ. Σαλάτες με vinegar. Ιδανικό με ασιατική κουζίνα.Ιδανική θερμοκρασία 10 - 12°C.750 ml1994SauternesΣήμερα η έκταση του αμπελώνα είναι 15 εκτάρια. Η έκταση όμως του δάσους με πεύκα του πύργου είναι 100 εκταρίων! Ήδη όμως υπάρχει στο σχέδιο η φύτευση άλλων 9 εκταρίων σε θέση με εξαιρετικό έδαφος χαλικώδες, αργιλώδες που τώρα υπάρχουν πεύκα. Μέση ηλικία των κλημάτων τα 35 έτη με πυκνότητα φύτευσης τα 7.000 κλήματα ανά εκτάριο.Μάζεμα περίπου 5-6 φορές σε μία σοδειά μόνο των προσβεβλημένων ρογών από το μύκητα botrytis cinerea. Ο χρυσός κανόνας του πύργου De Fargues είναι να υπάρχει φυσικό αλκοόλ 20ο. Ουσιαστικά ζάχαρη περίπου 340-350 ανά λίτρο. Απαγορεύεται η προσθήκη ζάχαρης. Αν δεν τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις η σοδειά αποσύρεται από την παραγωγή! Η διαδικασία του μαζέματος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες και μέχρι τέλος Νοεμβρίου πολλές φορές. Η ζύμωση σταματάει φυσικά όταν το αλκοόλ είναι περίπου 13,5-14 βαθμούς και η περιεκτικότητα σε ζάχαρη κυμαίνεται από 100-120 γραμμάρια. Η ωρίμανση διαρκεί περίπου 3 έτη στα ίδια δρύινα βαρέλια της ζύμωσης. Τα βαρέλια γεμίζονται συχνά για την αποφυγή της οξείδωσης και η μετάγγιση από βαρέλι σε βαρέλι (racking) γίνεται 4 φορές το χρόνο. Ποτέ δε φιλτράρεται. Δεν υπάρχει παραγωγή δεύτερου κρασιού και υπάρχουν χρονιές όπου δεν παράγεται ούτε το De Fargues όπως το 1972, 1974, 1992.
 

Καλως ήλθατε

Αποκτήστε επιπλέον προνόμια

Με την εγγραφή σας αποκτάτε πρόσβαση σε επιπλέον δυνατότητες και με κάθε αγορά
κερδίζετε πόντους τους οποίους μπορείτε να εξαργυρώσετε σε δώρα ή μελλοντικές αγορές!

Ευχαριστούμε

Σας ευχόμαστε καλές αγορές και πωλήσεις!

Είσοδος


Ξέχασα τον κωδικό μου!

Εγγραφή